Сградата

Image

Съвсем наскоро закупихме сграда на ново за нас място. Сградата изглежда занемарена и не добре поддържана, но въпреки това е страхотно място за църквата в Пловдив

(Местоположението е заснето с дрон при предпродажбена подготовка)

В понеделник, на 24 Юни, Теган, Милена и аз прекарахме 6 часа в Пловдив и сновейки между банката и адвокатите сигурно сме положили около 250 подписа върху документите! Към два    часа следобед официално влязохме във владение на имота!

Историята е следната:


Завърнах се от Обединеното Кралство през март след като бях изпълнил четиримесечен договор за строителство и благодарение на това бях заплатил данъците си към Кралството. Милена се беше свързала с агенция за недвижими имоти докато отсъствах. Брокерите нямаха търпение да ни покажат няколко имота, когато се прибрах.

Честно казано, тогава не бях особено ентусиазиран, но след като разгледахме няколко други имота брокерите ни показаха това място. След като го видяхме ние просто знаехме, че трябва    да го вземем. Скъпоценна перла.

Казано накратко: купихме сградата. Тогава много неща си дойдоха на мястото. Имахме Божията помощ, както и помощ от всички хора. Бяха много на брой малки стъпки на вяра. Това, което имаме сега, е собствено място, където нашата църква може да расте и да достига изгубените чрез чудесната вест за Исус.

Image
Image

Това, което имаме сега, е собствено място, където нашата църква може да расте и да достига изгубените чрез чудесната вест за Исус. Целта ни сега е да подготвим сградата през следващите два месеца, за да може църквата да се нанесе в нея през Септември. За да стане това, разчистихме и изхвърлихме тонове боклук, започнахме да боядисваме, да подменяме подовите настилки, осветлението по таваните, ремонтирахме тоалетните и монтирахме ново кухненско оборудване, като това е само една част от нещата, които направихме.

Дотук събрахме доста средства за закупуването на сградата, но трябват още, за да я направим обитаема.

Молбата ни е да се молите и да вярвате с нас за това сградата да бъде напълно изплатена и Божието царство да напредва.


Снимките показват сградата от вътрешната страна. На тях се вижда, че по-голямата част от основната зала е отремонтирана. Тя служи за провеждане на събранията на църквата, както        и на други мероприятия като: събеседване, молитва, обяд и др. 

Също така разполагаме и със стая, в която се помещава занималнята за децата и в която провеждаме нашето детско неделно училище.

Ако желаете да направите дарение, молим да го изпратите на следната банкова сметка:
Християнска Църква "Жътварите"
IBAN: BG87UNCR70001517391911
(BIC) / SWIFT: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк
ул. "Иван Вазов" 31
40
00 Център, Пловдив

Благодарим !
Крейг и Милена Сибторп